Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Reiki kezdőknek

Reiki kezdőknek

Dátum: 04.10.2012

Mi is a reiki? Egy természetgyógyászathoz tartozó gyógymód, amelyet az 1920-as évek elején egy japán szerzetes, Uszui Mikao fejlesztett ki, majd adott tovább a nyugati kultúrának. A mai fogalmaink szerint, egy kézrátétellel végzett gyógyítás technika.

Először is nézzük a szó eredetét, jelentését. Japánul, spirituális (titokzatos, titkos, természet feletti) erőt, gyakorlatot jelent. Mai képviselői egyetemes életenergiának nevezik, és számukra ez az Isteni energiát jelképezi. Hitük szerint ez az energia intelligens, vagyis a szervezetben önállóan megtalálja a rendellenességet, betegséget.
De mi is történik ilyenkor? A reiki alapfilozófiája szerint, ha betegek leszünk, megváltozik a test bizonyos szerveinek (főként a betegségért felelősnek) a rezgésszáma, vagyis a normális értéknél sokkal alacsonyabb lesz.  Az úgynevezett beavatottak, vagy reiki mesterek, rezgésekkel gyógyítanak úgy, hogy a beteg területen kézrátétellel, helyreállítják a szervek rossz működését.

Ez a módszer minden élőlényekre alkalmazható, növényekre, állatokra és emberre egyaránt.  Ez egy Isteni energiát alkalmazó módszer, ezért a reikivel kezelt emberek rezgésszintjének a növekedésével együtt jár, hogy nyugodtabbá válnak és sokkal nyitottabbak lesznek. Sőt a hívők Istenbe vetett hite is megerősödhet.
A Reiki mesterek Istenhívő természetgyógyászok, ezért nagyon szigorú erkölcsi normákat tartanak szem előtt. Meggyőződésük, hogy ezeknek az erkölcsi normáknak a betartása egészségmegörző hatással van rájuk. Ezért a reikioktatók és -gyakorlók egyaránt igyekeznek követni ezt az öt alapelvet, amely szintén Uszui Mikao nevéhez fűződik.

Tehát a boldogság és ezáltal az egészség megidézésének titkos módszere a reiki. Az a csodálatos gyógyszer, mely test és lélek minden betegségét meggyógyítja: „Csak ma nem vagyok dühös; Nem aggódom; Hálás vagyok; Teszem a dolgomat; Kedves vagyok az emberekhez!” Ha reggel és este „gassó tartásban” ülve szívből hangosan ismételgetjük e szavakat, Uszui ígérete szerint sokat teszünk testünk és lelkünk fejlődéséért, vagyis egészségünk megtartásáért.

 

 

 

 

A felhasználók hozzászólásai (4)

stefan a 16.06.2013

segitsegre van szuksegem mert ugy veluk hogy a testverem lanyaval furcsan viselkedik mindig hatra fordulgat mintha valaki volna vele

  Asztro Show a 02.10.2014

  Kedves Stefan!
  Tündér Lili jósnőt ajánljuk segítségül Önnek, melléke: 954. Médium és spiritiszta. Segíteni fog!
  Hívja most! 0690633991 (485 Ft/perc)

Judit a 18.11.2012

Kedves Zoltan kerem segitsen nincs penzem es nem tudom hivni emelt dijas szamon ezert adjon tippet Judit 61.03.3o,lanyaim Melinda 94.02.01,Rita 87.06.23,Emma 1938.05.27,Istvan 72.o2.25 van/e rontas,Elore is koszonom es ha tud kuldeni penzenergiat.

  Asztro Show a 02.10.2014

  Kedves Judit!
  Csevegjen egy jót a tanácsadójával SMS-ben! Próbálja ki! Küldje a CHATELEK kulcsszót a 06 90 444 422-es számra.
  Így is kérhet segítséget a legjobb jósainktól.

Hagyj hozzászólást

*