Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

alomfogo_rosszalmok

Rosszat álmodsz mégis jót jelent!

Dátum: 25.06.2014

  ”Az álmok nem szándékos és önkényes kitalálások, hanem természetes jelenségek, és semmi mások, mint amit éppen ábrázolnak. Nem csalnak, nem hazudnak, nem csűrnek-csavarnak és nem kendőznek el semmit, hanem naiv módon azt adják tudtul, ami, és amit gondolnak. Csakis azért bosszantók és megtévesztők, mert nem értjük őket. Nem alkalmaznak semmiféle bűvészkedést, hogy elrejtsenek valamit, hanem kimondják, ami a lényegi tartalmuk, a maguk módján a lehető legvilágosabban. Azt is képesek vagyunk felismerni, miért olyan sajátosak és bonyolultak: a tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy olyasmit iparkodnak kifejezni, amit az én nem tud és nem ért meg.”

 

Carl Gustav Jung (1875-1961),
svájci pszichiáter, pszichológus, analitikus

 

Nagy általánosságban elmondható, hogy minél őszintébben és természetének megfelelőbben éli valaki az életét, annál könnyebbek és kellemesebbek az álmai.

rémálom, rossz álom, ezotéria

Azonban nem szabad túlzásba esni az álmokkal való törődésben, ahogy az élet egyéb területein sem. Az álom az éjszakáé, érdemes ébredés után visszaemlékezni rá, ahogy lefekvés után összegezve visszaemlékszünk a nappali élményeinkre, de nem kell görcsösen jelentést keresni minden álomban, minden részletben. Az álom többnyire érezteti velünk, hogy mi a teendőnk vele. Hallgassunk az intuícióinkra!

Az álom élettani és lélektani funkciója éppoly természetes ősi adottságunk, mint a született testi immunrendszerünk, ugyanúgy nem szabad kihasználnunk, túlterhelnünk, de ugyanúgy meg kell adnunk neki a kellő figyelmet, ami egyénenként eltérő, mint minden adottságunk.

Az álom megmutat, leleplez, feltár, megmagyaráz, kibogoz, felderít, összefüggéseket keres és talál, rámutat vagy utal a problémáink mögött megbúvó rejtett okokra és elárulja, mi foglalkoztatja elménket, milyen külső, belső konfliktusok hatnak lelkünkre, szellemünkre. Az álom nem csupán egy állókép, erről még a tapasztaltabb álomfejtők is gyakran elfelejtkeznek. Az álom dinamikája, az események egymásba kapcsolódása is jelentést rejt magában. Ha például álmomban állok egy hegytetőn és lenézek egy városra, miközben a hátam mögött látszólag ok nélkül átszalad egy gyerek, akkor valószínűsíthető, hogy a város, amelyre lenézek, gyerekkori énemet, életemet szimbolizálja.

Eugénia, kód 486, tanácsadás, online jós, kártya jóslás

 

Az álmok fajtái:

– Egyensúlyteremtő álmok: kompenzálják nappali elfojtásainkat, természetünknek nem megfelelő viselkedésünket. Például napközben alkalmazkodó, simulékony viselkedéssel igyekszem a környezetem (főnököm, párom, kollegám, gyerekem stb.) szimpátiáját vagy szeretetét megnyerni, jó embernek látszani, miközben lelkem mélyén sértődés vagy harag dúl irántuk – éjszaka aztán jön a farkas és támad: őket vagy engem, az erkölcsi kontroll erejétől függően. A kiegyenlítő funkció akkor a legintenzívebb, ha nappal nagy erőkkel igyekezzük letagadni magunk előtt negatív indulatainkat, mert annyira szeretnénk jónak, szentnek, tökéletesnek lenni. Az álom garantáltan megmutatja, hogy nem vagyunk tökéletesek.

– Figyelmeztető álmok: lehetőséget adnak az álmodónak arra, hogy tudatosítson olyan jelenségeket, amik benne vannak az életében, de nem veszi észre. Például betegség, vagy egy kapcsolat megromlása, veszélyes szokások felvétele, stb.

– Visszatérő álmok: ha változatlan formában kísérnek minket hosszú éveken keresztül, az azt jelenti, hogy egy makacs, szűnni nem akaró komplexus dolgozik bennünk, amely megoldásért kiált. A lassan változó, átalakuló visszatérő álmok azt mutatják, hogyan fejlődünk, haladunk egy adott komplexus vagy konfliktus feldolgozásában.

– Rémálmokban kelnek életre azok a negatív indulatok (harag, bosszúvágy, féltékenység, irigység, gyűlölet, stb.) és elviselhetetlen szorongások (halálfélelem, magány, tehetetlenség, üresség), melyeket nappal elfojtunk, megtagadunk. Az álombeli megszemélyesítéssel az indulatok veszítenek energiájukból, így némileg elodázódik a gyomorfekély és egyéb pszichoszomatikus tünetek kialakulása. A tartós megoldás az, ha szembenézünk ezekkel a negatív érzelmekkel, megértjük és tudatosan kezeljük őket, nem pedig gyógyszerrel elmulasztjuk.

 Ágnes jósnő, kód 313, jósnő, legjobb jós, ezotéria, tisztánlátó

Példák a félreértésre
„Álmomban láttam a saját fényképemet, most félek, mert azt olvastam, hogy….”
„Álmomban nem láttam magamat a tükörben, ezért aggódom…”
„Azt álmodtam, hogy a szomszédom kórházba került, nem tudom, szóljak-e neki.”
„Kihullott a fogam álmomban, azt olvastam, ez halált jelent”
Ezek a kérdések mind tévhiten alapulnak, nem a jövőről szólnak, miként az alább részletesebben leírt álmok sem.

Fénykép
Azt álmodtam, hogy egy férfitól kaptam egy üzenetet a számítógépemre: „Ha nem jelentkezel, nem kereslek többet”, és mellette ott volt az egyik fotóm, amin szexi ruhában vagyok, jól néztem ki, tényleg van egy ilyen kép rólam. Az ismerőseim szerint valami baj fog történni, mert a saját fotómat láttam álmomban, és most nyugtalan vagyok. .
Nyugtalanságra semmi oka, ismerősei tévhit alapján riogatják. Az Ön álma a jelenről szól, az aggódásáról, hogy lekésik valamit (valakit!) és arról, hogy szeretné magát megmutatni, szeretné, ha szépnek és szexinek látnák a férfiak.

Tükör 
Barátnőm mesélte, hogy álmában megnézte volna magát a tükörben, hogy milyen lett a sminkje, de nem látta, csak valami homályos körvonalat az arca helyén. Ezt csak nekem merte elmesélni, mert nagyon meg van ijedve, azt mondtam neki, hogy hülyeség, de én is aggódom. A segítségét kérem. 
Levelezésünkből kiderült, hogy a barátnő elmúlt negyven éves, túl van több plasztikai műtéten, most a szája körüli ráncok felvarratására készül. Az álom arról szól, hogy a hölgy még mindig nem vállalja fel magát, nincsen saját arca, személyisége a smink és az átszabások mögül csak homályosan sejlik elő.

Fogak
Álmomban kilazult az egyik fogam, aztán sorban a többi, köpködtem a számból kifelé, azt olvastam, hogy ez halált jelent, nagyon meg vagyok ijedve! 
A fogproblémák aktuális önérvényesítési nehézségekre utalnak, sokszor egy előző nap során lenyelt harag vagy elmaradt visszavágás miatt. Az emberek 80 %-a rendszeresen álmodik fogvesztésről.

Előre megálmodtam
Többször megálmodtam előre, mi fog velem történni. Öt évvel ezelőtt például, amikor a házasságomban még minden remekül működött, egyik éjjel sírva ébredtem fel, mert azt álmodtam, hogy elválunk – és most sajna itt tartunk… … …
Öt évvel ezelőtt nem a jövőt álmodta meg, hanem érezte a remek működés felszíne mögött zajló rejtett és burkolt, mégis jelentős zavarokat, amelyek mostanra bontakoztak ki olyan mértékben, hogy már nem lehetetett tovább a szőnyeg alá söpörni. (A válás talán elkerülhető lett volna, ha öt éve hallgatatott volna az álmára és időben szembenéz a problémákkal)

Beteg leszek?
Álmomban valami szutykos folyadék jött ki a számból, most meg vagyok ijedve, hogy nincs-e valami betegségem, meg tudja mondani, mit jelent ez? 
A szutykos folyadék nem rejtett betegséget jelez, hanem haragos, rossz gondolatokat illetve mondanivalót, amiket ébren visszatart, talán mert nem akar vele másokat megbántani. Éjszaka megszabadul a visszatartott „tartalomtól”.

Halott szeretteim 
Három hónapja álmodtam a nagymamámmal (aki jó pár éve meghalt), hogy gyerekem született és ő nagyon örült neki. De sajnos utána a valóságban kiderült, hogy apukám beteg. Most újra a nagymamámmal álmodtam, megint boldogok voltunk együtt… Lehet, hogy most meg az anyukám beteg? Nem tudom mitévő legyek, kérem, segítsen!
Attól tart, hogy valahányszor a nagymamáról szépet álmodik, beteg lesz valakije? Önnek nagyon fontos a családja, az elődei, nagyon erős a kötődése. Fokozott ragaszkodása fokozott szorongással jár, nem mer saját intuícióira támaszkodni, szüksége van állandó külső megerősítésre, ezért nagyon könnyen elbizonytalanodik Ha anyu most nem látszik betegnek, akkor nyugodjon meg, nincs tennivalója, az álma az ön biztonságigényéről szól, s hogy a családi gyökerekhez nyúl vissza töltésért. Ha anyukája beteg, időben tudni fogja, és a tennivalóját is tudnia fogja.

Balesettől félek
Mostanában visszatérő álmomban megyek egy autó után, ami utas nélkül halad az úton. Rettegek hogy kit üt el, vagy minek megy neki. Eddig még nem történt nagy baj, az autók is csak karcolódtak, nem törtek össze. Egyszer még valaki pénzt is adott hogy javítassam meg a kocsit. Mióta ezeket álmodom, attól félek hogy baleset ér, és közben terhes is vagyok, a negyedik hónapban. 
Az álma miatt ne aggódjon, „csupán” a jelenlegi szorongását jelzi, amire napközben talán nincs ideje, vagy mersze figyelni, mindenre. Illetve az álomban megjelenő segítség (valaki pénzt ad) jelöli, hogy jobban szeretné ha nem Önnek kellene a problémákkal foglalkozni.

 

A fent felsorolt példákon is világosan látszik, hogy az esetek nagy részében nincs különösebb ok az álmok miatti ijedségre. Természetesen a rossz álmok mindig figyelmeztetnek minket, de nem biztos, hogy arra amire mi először gondolunk. Ezekben az esetekben is érdemes egy szakértő álomfejtő segítségét kérni. Itt találhatja tanácsadóinkat.

Liliom, 552 kód, jósnő, ezotéria, kártya jóslás

 

Hagyj hozzászólást

*