Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Spirituális gyermeknevelés

Spirituális gyereknevelés

Dátum: 18.10.2012

Talán sokan nem is gondolják, hogy a spirituális gyereknevelés már az anyaméhben megkezdődik. Általában ebben az időszakban az édesanyák jobban rá tudnak hangolódni születendő gyermekükre, mint az édesapák, de a sok közösen eltöltött idő alatt az apák is közelebb kerülnek a gyermekükhöz már a várandósság ideje alatt.  Ez amiatt is fontos, mert így hamarabb kialakul a kötelék az apák és leendő gyermekük között. Arról nem is szólva, hogy bizonyított tény, hogy a babáknak már az anyaméhben kifejlődik a hallásuk (bár a rezgéseket már előbb meg tudják különböztetni, és a hang is egyfajta rezgés), így ha az édesapa folyamatosan kommunikál a még anyaméhben lubickoló gyermekével, ezzel elérheti, hogy a baba megszületése után ugyanolyan biztonságérzetet tudjon nyújtani számára, mint az édesanyja.

A gyermek megszületését követő egy-két évben a spirituális beállítottságú szülőknek sincs több feladata, mint egy hétköznapi szülőnek, talán annyi a különbség, hogy jobban észlelik a gyermekek igényeit, ezáltal kiegyensúlyozottabban tudnak gondoskodni róluk.

Fontos tudni, hogy a spiritualitást nem kell a gyermeknek külön tanítani, hiszen ők maguktól is fogékonyak erre és mindent utánzással tanulnak (ilyen az esti ima például). Arról nem is beszélve, hogy ez az időszak a gyermek életében a fizikai világhoz való kötődés megerősítésének a szakasza.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lenne jelen a spiritualitás a gyermek életében, épp ellenkezőleg, ezért fontos a szülő szerepe az egyensúly megteremtésében. Óvakodni kell attól, hogy kiaknázzuk a gyerek összes képességét,  mert megzavarhatjuk vele a tudatát, ami félelmeket generálhat. Ennek oka, hogy nem egyszerre fejlődnek a szellemi és spirituális képességei, így nehezen tudja a félelmeit feldolgozni, ami akár személyisége sérülésével is járhat.

Így a spirituális gyermeknevelésünk korlátozódjon mindig az ő szellemi fejlődésére, vagyis korához és érdeklődéséhez igazodjunk, és igyekezzünk félelmeit oldani a hitünk szerint való egyszerű magyarázatokkal. Erre nagyon megfelelnek a mesék, hisz ezek is egyfajta spirituális utazást nyújtanak a gyermekünknek, miközben oldják a feszültségeiket.

De arról is említést kell tennünk, melyek azok a problémák, amelyekbe könnyen belesétálnak a spirituális szülők. Az egyik a vegetarianizmus. Talán már köztudott, hogy három éves korig semmi esetre nem szabad visszafogni a gyermeket a táplálkozásban, mert kihat szellemi fejlődésére, ezért a hús is fontos szerepet kell kapjon az étrendjében. A másik fontos dolog, hogy a túlzó szellemi kiegyensúlyozottságra törekvő szülők nem veszik észre a gyermekük mozgásigényét, mely 5-6 éves korra egyszer csak agresszióként jelentkezhet. Ha ez bekövetkezik sem kell megijedniük, mert a teendő csupán annyi, hogy többet kell szabad térbe vinni a gyermeket, ahol közös hangos, kiabálós játékkal lehet ezeket oldani. Ez egy nagyon jó módszer, és gyors eredménnyel jár, főleg azoknál a családoknál, ahol rejtett agresszió nincs jelen. Mert ne feledjük, a gyerek 12 éves koráig nem szavakkal nevelődik, hanem tettekkel, vagyis utánzással.

A felhasználók hozzászólásai (2)

Gergő a 04.11.2013

Ezt soha ne szórakozásból csináljuk.Mert az életünkel is játszhatunk!

    Asztro Show a 01.10.2014

    Kedves Gergő! A spirituális gyereknevelést komolyan kell venni, ezt jól írta.
    Norbert kártyajóst és mágust ajánljuk tanácsokért, melléke: 525. Segíthet Önnek is hasznos személyreszabott elemzésben .
    Hívja most! 0690633991 (485 Ft/perc)

Hagyj hozzászólást

*