Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Szerelmi horoszkóp: a BIKA

Szerelmi horoszkóp: a BIKA

Dátum: 06.09.2012

A szerelmi horoszkóp második csillagjegye a Bika. Sorozatunkban az horoszkóp jegyek – archetípusok – szerelmi életét mutatjuk be. Ez a jegy, akárcsak a Kos a tavaszhoz kapcsolódik, de más módon, hisz a május a növekedést követő terjeszkedést, a friss vetésnél a gyökéreresztés és a megkapaszkodás időszakát, míg a gyümölcsfák és bokrok esetében a virágba borulás pompáját szimbolizálja. Így kötődik szimbolikusan a föld elemhez és a Vénusz bolygóhoz. Védjegye egyrészt a szépség, a szeretet, a szerelem, a harmónia, a szórakozás, a művészi, másrészt a földelem fizikai megtestesülésének köszönhetően az anyagi javak és kulináris élvezetek, sőt a szerelem fizikai megtestesülésének, a szexnek a szeretete. Mindehhez kis merevség, néha mozdíthatatlanság párosul.
Már a fentebb leírtakból is körvonalazódhat Önben a kép a Bika szerelmi horoszkópjáról. E zodiákus elsősorban a testiségről és a termékennyé válásról szól. Ráadásul első ránézésre hátránynak tűnő mozdíthatatlanságából is képest erényt kovácsolni, hisz az egyik leghűségesebb jegy a szerelmi horoszkóp szerint. Ha egy Bika típusú ember egyszer valakit a bizalmába fogad, azt szeretni fogja, türelemmel terelgeti, és tartósan hűséges lesz hozzá. Ebből a kegyből nehéz kiesni, de nem lehetetlen. Első helyen szerepel náluk, mint szakítási tényező a biztonság elvesztése. Ez lehet anyagi biztonság, érzelmi biztonság, a gyermekeik biztonsága és még hosszasan sorolhatnánk. Emiatt tüzes és levegős jegyű társnak kicsit csökönyösnek, begyepesedettnek tűnhet első ránézésre, pedig csupán arról van szó, hogy számára az újdonságok átláthatatlan kockázatoknak tűnnek, amelyből hiányzik a rutinnal együtt járó biztonság, vagyis az örömmel párosuló jutalom.

Szereti az örömöket, főként az érzékieket, ezért kissé élveteg is. A Bika típusú emberek biztosan nem tiltakoznak ha kiderül, hogy negatív cselekedeteik közt meg is jelenik néha az a fajta lustaság, amikor szívesebben választják az életörömöket nyújtó elfoglaltságot, mint a kötelességet. Azért persze nem mindig van ez így csak néha, mert ez a jegy a gyakorlatiassággal együtt járó tetterejéről is híres. Így e jegy szülöttei egyaránt háziasak, akár nők, akár férfiak.
Összefoglalva, amit a Bikáról el lehet mondani: a szerelemben hűségesek és szórakoztatók, akit bizalmukba fogadnak azzal természetesek, vidámak, gyengédek, ragaszkodók és állhatatosak. Talán csupán a féltékenységük nehezíti meg kicsit az együttélést velük.

 

Szerelmi horoszkóp – a Kos

Szerelmi horoszkóp – az Ikrek

Szerelmi horoszkóp – a Rák

Szerelmi horoszkóp – az Oroszlán

Szerelmi horoszkóp – a Szűz

Szerelmi horoszkóp – Mérleg

Szerelmi horoszkóp – Skorpió

Szerelmi horoszkóp – Nyilas

Szerelmi horoszkóp – Bak

Szerelmi horoszkóp – Vízöntő

 

Hagyj hozzászólást

*