Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Szerelmi horoszkóp – Az Ikrek

Szerelmi horoszkóp – Az Ikrek

Dátum: 11.09.2012

Sorozatunkban a szerelmi horoszkóp bemutatását folytatjuk az asztrológiai jegyek – archetípusok szerint – az Ikrek jeggyel folytatjuk. Ez a harmadik zodiákus jegy. Akárcsak az első kettő (Kos, Bika) szintén a tavaszhoz kapcsolódik. Miről is mesél a május végi és június közepi időszak a természet nyelvén? A virágport hordják a méhek virágról-virágra, s a pillangók is kibontják szárnyaikat, kibújnak előző létformájukból. Talán épp emiatt szimbolikája a mozgékonyság, az alkalmazkodóképesség, a szétszórtság és természetesen a szárnyalás.

Eleme a levegő, míg bolygója a Merkúr, mely szintén a mozgást és a kommunikációt, továbbá a gondolkodást jelképezi.
Az asztrológusok és a horoszkóp szerint az egyik legkönnyebben felismerhető jegy, hisz jellemző rá a bőséges beszéd, az udvariasság, a szellemesség, sőt mindez egy világpolgári charme-mal is párosul. Mint azt neve is elárulja, jellemző rá egy bizonyos kettősség. Sokan azzal vádolják, hogy hűtlen a szerelmi életében, hisz több vasat tart egyszerre a tűzben, attól félve, hogy elmulaszt valamit megtapasztalni az életben, állítja a szerelmi horoszkóp. Ezt a negatív feltevést talán eloszlathatja azon tulajdonság felismerése, hogy igenis mély gondolkodású és mély-érzésű. Inkább az ideák világa az ő vadászterülete. Természetesen szeret flörtölni, és ezt magas színvonalon is űzi, de igaz társához hűséges marad mindeközben. Hűségéért cserében az igaz társának el kell fogadnia gúnyolódását, melyet nem a megbántás vezérel, hanem a humor és a pillanat érdekessége, mellyel az Ikrek jegyű leginkább önmagát szórakoztatja.

 

Általában nem akar kegyetlen lenni, de mivel a magasságokban jár, nincs tisztában az érzelmi reakciókkal, már csak azért sem, mert ő maga nem egy könnyen sebezhető. Ezért nehezen érti meg párja vagy más érzékenységét. Mivel a legkevésbé sem önelemző jegy, ezt legjobb, ha el se várjuk tőle. Hisz az önismeret miatt sérülhetne veleszületett önbizalma, mely megadja neki azt a képességet, hogy nagyra tartsa önmagát. Így egy Ikrek nőnél is számítani kell arra a párkapcsolatban, hogy nehezen adja át az irányító szerepet, vagy a döntés jogát. Egy okos társ viszont kihasználhatja befolyásolhatóságát, hisz néha elég annyi, ha csupán elmondjuk neki, mire gondoljon, s ezután rábízzuk a döntés jogát. Ezzel sok vitát meg lehet spórolni az Ikrekkel élőknek. Érdemes mellettük a harmóniát fenntartani, hisz örömük is magával ragadó és szárnyaló. Örömforrásuk is önmagukhoz kötődik általában, míg a kiváltó ok az érzéseikkel, felfedezésekkel, tanulással kapcsolatosak.

Számára bármi lehet érdekes és jó beszédtéma, fontos hogy a társa szellemi partner is legyen egyben. Érzelmeiről is tud beszélni, de azt mindig humorba burkolja. Nem szereti a hosszú érzelmes beszélgetéseket, ez elől elmenekül, így ne alkalmazzunk vele szemben teátrális gesztusokkal fűtött lelkifröccsös mondatokat, mert nem fog beválni. Ha viszont viccesen elmondjuk, mit várunk el tőlük, mi fogunk a legjobban elcsodálkozni, milyen komolyan veszi mondandónkat.

 

Szerelmi horoszkóp – a Kos

Szerelmi horoszkóp – a Bika

Szerelmi horoszkóp – a Rák

Szerelmi horoszkóp – az Oroszlán

Szerelmi horoszkóp – a Szűz

Szerelmi horoszkóp – Mérleg

Szerelmi horoszkóp – Skorpió

Szerelmi horoszkóp – Nyilas

Szerelmi horoszkóp – Bak

Szerelmi horoszkóp – Vízöntő

Hagyj hozzászólást

*