Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Szerelmi horoszkóp - KOS

Szerelmi horoszkóp – KOS

Dátum: 29.08.2012

A szerelmi horoszkóppal foglalkozó új sorozatunkban az asztrológiai jegyek – archetípusok – szerelmi életét igyekszünk bemutatni.

A szerelmi horoszkóp első zodiákus jegye, a Kos. Ez a jegy maga a kezdet a téli álom után, a tavasz mely felébreszti a természetet, s újra a növekedésre, vagyis az életre irányítja a figyelmet. Kirügyeznek a bokrok és a fák, sarjad a vetés. Szimbolikusan is megmutatja, micsoda energiák összpontosulnak ebben az időszakban.

Érthető hát, miért kötődik e jegy az energikus Marshoz(mely az ura) és a tűz-elemhez.
Mit jelenthet egy szerelmi horoszkóp képnél a Kos tűz-eleme? A reményt és az újrakezdést.
Csupán két szó, mely megmutatja nekünk, miről is szól a Kos szerelmi horoszkópja: egy szerelmében is kezdeményező típusról, melyet áthat a remény.

Jellemzője, hogy bár alapjába véve melegszívű, képes harcolni a szerelemben és az akaratát érvényre juttatni, hisz egy extrovertált, egocentrikus, nyílt, de őszinte és merész egyéniségről van szó, aki fényt hoz a sötétségbe. Ráadásul a tűz jegynek köszönhetően, jók a megérzései és dús a fantáziája. De m

Mi emberek azonban mesteri módon vagyunk képesek egy alapjában véve pozitív tulajdonságot és negatív megnyilvánulásként használni. Így a Kosnál is, a szerelemben előfordulhat, hogy túlontúl szenvedélyes, harcias, és ez nem mindig kedvez egy párkapcsolatnak. Szeret versengeni a párjával, és mivel egocentrikussága miatt nehezen veszít, fontos számára a partnere elismerése, figyelme tettei iránt. Ha ez hosszasan elmarad, akkor elkedvtelenedik és gyorsan továbbáll, hogy új csodálót keressen.

A Kos valójában egy gyermeki lélek, ezért nem meglepő, hogy a szerelemben pajzán és játékos. Bár szereti a szexet, nem a testiség a fontos számára, hanem a fantázia játékos világa, sőt annak is a változatossága, vagy a kihívás. Mindenesetre célja, hogy ne váljon egyhangúvá és kiszámíthatóan ismétlődővé a testi kapcsolat sem, mert az egy idő után lelohasztja a benne lobogó tüzet.

Nem könnyű az állandó izgalmat és ösztönzést fenntartania annak, aki Kos partnert választ, de megéri. Hiszen, ha megkapja a kellő kihívást társától, akkor a Kos a szerelemben egy igazán őszinte, közös célokért lelkesedő, figyelmes, akár egy életen át hűséges partnere tud lenni kiválasztottjának.

 

Szerelmi horoszkóp – a Bika

Szerelmi horoszkóp – az Ikrek

Szerelmi horoszkóp – a Rák

Szerelmi horoszkóp – az Oroszlán

Szerelmi horoszkóp – a Szűz

Szerelmi horoszkóp – Mérleg

Szerelmi horoszkóp – Skorpió

Szerelmi horoszkóp – Nyilas

Szerelmi horoszkóp – Bak

Szerelmi horoszkóp – Vízöntő

Hagyj hozzászólást

*