Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Szerelmi horoszkóp – Mérleg

Szerelmi horoszkóp – Mérleg

Dátum: 11.10.2012

Sorozatunk az asztrológiai jegyek – archetípusok – szerelmi horoszkópját boncolgatja. A soron következő csillagjegy a Mérleg. Ennek az időszaknak a témája még mindig az ősz (szeptember vége-október közepe). Ez a jegy szintén a betakarítás fogalmához kapcsolódik, hisz valószínűleg az Egyiptomból ránk maradt egyenlő karú mérlegről kapta a nevét, amelyet a termény lemérésére hazsnáltak az adó megállapításához.

A csillagjegy elnevezése a babiloni felfogás szerint, már sokkal inkább a csillagjegy tulajdonságaira utal. E szerint az elmélet szerint a halál utáni megmérettetéskor a bűnök és az erények mérlegre kerülnek. Így a kiegyensúlyozás a legfőbb vágya ennek a típusnak. Igényli a harmóniát, a békét, mert ez hozza meg számára a boldogságot.

Már ebből is látszik, hogy tüzes jegyű partnerrel a horoszkóp szerint, hosszabb távon nem lesz boldog, sőt nagy valószínűség szerint a vízöntő típus nyughatatlan változékonyságát is nehezen viseli. Bár társaságkedvelő, akárcsak a vízöntő, viszont baráti és családi, sőt munkahelyi környezetében is fontos a harmónia a számára. Problémás párkapcsolatban is inkább sokat tűr, mert kerüli a konfliktusokat, vitákat. Döntőbíráskodni semiképpen ne hívjuk meg, úgysem vállalja, mert nehezen hoz döntéseket.

A családi veszekedések elől inkább eljár otthonról, olyan környezetet keresve, ahol megtalálja az egyensúlyt. De nem az őt érő kritika elől menekül, hanem azért, hogy nehogy megbántson másokat. Ilyenkor sem magányosan tölti az idejét, hisz nehezen viseli az egyedüllétet, mivel neki a boldogságot az jelenti, ha az életét megoszthatja másokkal. Sokan puhánynak, lustának titulálják, de ez nem igaz, csupán nem kedveli a piszokkal járó fizikai erőt igénylő tevékenységeket, ezért nem a legjobb választás azok számára, akiknek fontos, hogy a társuk naponta kétszer kitakarítsa a lakást. Viszont a szerelemben hamisítatlanul romantikus.

Határozatlansága mindenféle döntéshelyzetre kiterjed, ezért nehezen szakít vagy fűzi szorosabbra a szálakat egy kapcsolatban, állítja a szerelmi horoszkóp. Ha mégis esküvőre adja a fejét, hónapokig tervezgeti azt. Párkapcsolatban kerüli a vitát, ennek ellenére gyakran kiprovokálja azt, a határokat feszegető viselkedésével, melynek  egyetlen célja a társa valódi érzelmeinek a kiderítése. Mindezek mellett nagylelkű, amely néha átcsaphat a szeretet vagy örömszerzés megvásárlására tett kísérletbe.

 

Szerelmi horoszkóp – a Kos

Szerelmi horoszkóp – a Bika

Szerelmi horoszkóp – az Ikrek

Szerelmi horoszkóp – a Rák

Szerelmi horoszkóp – az Oroszlán

Szerelmi horoszkóp – a Szűz

Szerelmi horoszkóp – Skorpió

Szerelmi horoszkóp – Nyilas

Szerelmi horoszkóp – Bak

Szerelmi horoszkóp – Vízöntő

 

Utoljára módosítva 2013.12.17.

Hagyj hozzászólást

*