Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Szerelmi horoszkóp – Oroszlán

Szerelmi horoszkóp – Oroszlán

Dátum: 01.10.2012

Folytatódik a szerelmi horoszkóp sorozatunk, amely az asztrológiai jegyek – archetípusok tulajdonságait boncolgatja. A soron következő csillagjegy az Oroszlán. Erre az időszakra a természetben (július vége és augusztus közepe) a beérés és a betakarítás előtti munkálatok szervezése, irányítása a jellmező. Nem csoda tehát, hogy az Oroszlán archetípus egyik legfontosabb szükséglete a szervezés mellet az irányítás.

Általában a legkisebb kérésre is a segítségünkre rohan, ami nagyvonalú és méltányolandó, csakhogy az Oroszlánnak ez nem elég, nem elégszik meg az egyszerű segítségnyújtással, ezért mire észbekapunk már át is vette az irányítást.

Ez a viselkedésforma a párkapcsolatában is problémát okozhat. Gyakran úgy gondolja, és sokszor teljesen jogosan, hogy ő mindent jobban tud, mint a társa. Ez a fajta hozzáállás egy párkapcsolatban, főleg, ha a párja is erős egyéniség könyedén konfliktushoz vezethet. Az Oroszlán nem tűr ellentmondást, és ha mégis ellentmondanak neki, akkor felölti főlényeskedő és lekezelő modorát.

Ezeket a tulajdonságokat képes teljesen elfeledtetni a környezetével, ugyanis van egy másik oldala is, amely melegszívű, kedves és megértő. Ráadásul, ha egy olyan egyenrangú társat talál, aki türelmes és megértő, akkor képes a rugalmasságra, sőt idővel megtanulja tiszteletben tartani a párja véleményét is, állítja a szerelmi horoszkóp. Ha mégis uralkodna partnerén, vegyük figyelembe, hogy cselekedeteit mindig a jó szándék vezérli, hiszen arra törekszik, hogy a legjobbat hozza ki a társából.

Kevesen tudják róla, hogy nagyon érzékeny, mert nagyon jól álcázza ezt az énjét. Nem engedheti meg magának, hogy erről a külvilág is tudomást szerezzen. Csalódásait általában töretlen idealizmusának köszönheti. Félelmei zömét a másokért, vagyis a családért érzett felelősségtudat táplálja. Mivel nyári csillagzat alatt született, szereti az élet napos oldalát, élvezi az élet adta örömöket. Szexualitása igen aktív, nem kedveli a visszafogottságot, a szeretete áradó, és mivel nagyon kreatív, lelkesedését könnyedén lelombozhatja a monotónia. Egy összeillő partner oldalán az Oroszlán kedélyes, odaadó és hűséges típus, míg egy problémákkal terhelt kapcsolatban a hatalmaskodó, leereszkedő, merev és az ellentmondást nem tűrő oldala is felszínre kerülhet.

 

Szerelmi horoszkóp – a Kos

Szerelmi horoszkóp – a Bika

Szerelmi horoszkóp – az Ikrek

Szerelmi horoszkóp – a Rák

Szerelmi horoszkóp – a Szűz

Szerelmi horoszkóp – Mérleg

Szerelmi horoszkóp – Skorpió

Szerelmi horoszkóp – Nyilas

Szerelmi horoszkóp – Bak

Szerelmi horoszkóp – Vízöntő

Hagyj hozzászólást

*