Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A Tarot a 21. században

A Tarot a 21. században

Dátum: 25.06.2012

A Tarot az ősi szimbólumaival és jelképeivel, Császárokkal és Királynőkkel, Kardokkal és Lovagokkal, a múlt emlékének tűnhetnek, de ez valójában messze van az igazságtól. Az illusztrációk és a kártyák nevei, más-más történelmi korszakból erednek, de mégis könnyedén alkalmazhatóak a modern életvitelre. Míg a kártyák illusztrációi még egy fiatal világra mutatnak, mégis ezek az időtlen szimbólumok könnyedén összecsengenek a mai rohanó világgal.

A jövőnk bizalmas részleteinek a kiderítéséhez, a tarot egy szélesvásznú festmény fest, amelyből könnyen kiolvasható a szerelmi jövője, vagy a karrierjének a sorsa.

Első látásra a tarot összes lapján, csak az ősi szimbólimokat találjuk. Azonban, ha belegondolunk, az a kastély az ókorban, ugyanazt jelentette a császároknak és királynőknek, amit nekünk a mi otthonunk.

Olvassa el az alábbi elemzést,lefestjük le az ókori világ szimbólumait a modern élet tükrében…

 

A Tarot kártyák értelmezése a napjainkban

A Remete

Míg a Remete kártyalap, amelyen egy köntösbe öltözött férfi, magányosan ül egy hegytetőn egy régi lámpával, mint ma ahogyan éjjelenként az interneten szörfözünk a képernyő által kivilágított sötét szobában

Az Érmék

Könnyű az Érmék kártyákat a modern időkbe helyezni, mivel ők a tarotban mindig a pénz jelképei, de nézzünk egy kicsit mélyebben e mögé. A csillag amely minden egyes érmébe be van vésve, egy ötágú csillag, és valójában arra a pénze utal amely a kezei közt áthalad. A csillag vonala nincs egy ponton sem megszakítva, hanem halad folyamatosan körbe, kezdet és vég nélkül, úgy ahogyan a pénz is köröz.

A Kardok

A mai időkben mikor a rendőrség pisztolyokkal járkál, a kardok melyekkel az ókori várakat védték, enyhén szólva furcsának tűnnek. De a Kardok ősi jelentésén sokkal mélyebb értelmet kap a modern időkben a harciszerszámnál. Az olyan szavakat hívjuk vágósnak, amelyek a kritikából érvvé válnak. Amikor nehéz szavakkal valaki megbánt minket, úgy mondjuk, hogy éles nyelvű. Rengeteg ehhez hasonló értelmet találhatunk manapság, a kardok bántalmazásainak az értelmezésére.

A Császárnő

A trónon ülő császárnő, ókori szimbólumokkal körülvéve, nehezen néz ki úgy, mint valaki akit a ismerősei közé adná valamelyik közösségi oldalon. A táskája Vénusz szimbóluma, ami arra mutat, hogy bizony ez a vásárlás mániás hercegnő élvezi a nőiességét.

A Császár

A császár a trónon, is szolgálhat mese alapnak, de hogyan is működik a modern világban? A kiválasztott vezetőink öltönyben szaladgálva tükrözik a férfias és erőteljes energiákat. Bárki, aki valaha volt főnök, aki ultimátumokat osztogatott, tudhatja, hogy még ma is nehéz ezt a koronát viselni.

Az Ördög

Egy olyan világban élünk, ahol az extrém horrorfilmek lehagynak minden ősi fogalmat még a rémisztő démoni erőt is. Az ördög tarot kártyát tükrözi a modern borzalmakat. A kártyán, egy férfi és egy nő az ördög trónjához vannak láncolva. Ez a metafora a függőségre mutat. Az ördög kártya  azt mutatja a mai világban, ha valaki az életedben le van láncolva, drog-vagy alkohol-problémára is mutathat.

A Lovag

Egy ember páncélban lóháton, kezében egy fa ága. Nem éppen hétköznapi szimbólumok ezek. A mai értelmezésében a varázspálcák rámutatnak a találékonyságra és a vállalkozói szellemre. A metafora egy kreatív ötlet lehet,  vagy a siker. Ha ezt a kártyát húzza, üzleti téren biztos, hogy siker vár Önre.

Az Akasztott ember

Az Akasztott Ember tarot kártya egy fejjel lefelé lógó embert ábrázol. Ha közelebbről vizsgáljuk meg, úgy tűnik, az Akasztott ember képviseli azokat az élethelyzeteket, amelyekben a kezdetektől fogva valamiért kiállunk és megküzdünk, méghozzá a kezdetektől fogva, önkéntesen. Ha kihuzza ezt a kártyát rég óta várt  díj vagy elismerés vár Önre.

A felhasználók hozzászólásai (2)

Bözse a 09.07.2013

megnéztem a tarot jóslást, és tökéletes, rám illik.Hálás vagyok.

    Asztro Show a 23.09.2014

    Kedves Bözse!
    Szegedi Panni jósnőt ajánljuk Önnek, melléke: 830. Nagyon sok technikával foglalkozik: reiki, kártya, numerológija…
    Hívja most és minden kérdésére válaszol! 0690 633 991 (485 Ft/perc).

Hagyj hozzászólást

*