Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Tarot - A Mágus lapja

Tarot – A Mágus lapja

Dátum: 22.10.2012

Ha Tarot kártyából jósolunk, vagy jósoltatunk mindig nagyon fontos a kérdésfeltevés, vagyis a kérdés pontos megfogalmazása. Ugyanakkor azt is fontos tudni, hogy mi a célunk és mi az, amit igazán szeretnénk. Ha a Tarot Nagy Árkánumának első számú lapját, a Mágust húzzuk, a kérdésünkre a válasz: Igen, úgy lesz, ahogy akarod. Vagyis a dolgok pontosan úgy alakulnak, ahogyan mi akarjuk.

A Mágus tarot lap értelmezéséhez, elsősorban azt kell megvizsgálnunk, hogy kit is nevezünk mágusnak. Ha elvonatkoztatunk az ezotériától és a mágia fogalmától, illetve különböző mágikus szertartásoktól, akkor ki is a mágus? Egy olyan személy, aki megtévesztéssel, különböző bűvésztrükökkel, mutatványokkal szórakoztatja a közönséget. Vagyis tulajdonképpen „látszat elődadást”ad. Egy színész, egy személy, akit mindenki figyel, de bárhogyan is lesik a mozdulatait, senki sem tudja megfejteni trükkjeit. A mágus kalapjából galamb röppen, az inge újjából meg színes kendők tömkelege kerül elő. Hogyan csinálja, krédezzük, és nem tudunk rájönni, de éppen ettől szórakoztatót, és éppen ezért csodálják őt, a Mágust.

A Tarot-ra vonatkoztatva tehát, a mágus egy olyan személyt jelöl, aki könnyedén megtéveszti a környezetét, de kizárólag ártalmatlan trükköket használ és nem ártó szándékkal teszi ezt, hanem a szórakoztatás, az örömszerzés nemes célja vezérli cselekedeteit. A mágus mindig eléri a célját, így a Tarot kártya szóban forgó lapja szintén egy olyan személyről beszél, aki mindig és minden körülmények között eléri azt, amit szeretne.

Ha eldöntendő kérdést tettünk fel a kártyalapoknak és a Mágust húztuk, a válasz egyértelműen igen, de ha egy helyzet vagy szituácuó ábrázolására használjuk a Tarot kártyát, akkor érdemes még egy lappal kiegészíteni a jóslatot. A Mágus mellett álló lap eldönti, hogy a Mágus pozitív vagy negatív sorsfordulatot mutat. A Mágus önmagában nem egy teljesen pozitív lap, azt mutatja, hogy minden úgy alakul, ahogy a kérdező akarja, a következő lap pedig megmutatja, hogy amit a kérdező akar, az jó vagy rossz, előre vagy hátramozdítja a sorsát.

Ha ezzel nem boldogul, mert túl bonyolultnak tűnik, akkor kérjen segítséget szakembereinktől, akik a Tarot segítségével megválaszolják az összes kérdését.

Soha nem lehet önmagában vizsgálni egy lapot. A Tarot minden egyes lapja összefügg, és szerves egységet alkot. Ha kíváncsiak vagyunk a jövőre, akkor érdemes legalább hat lapot kitenni és így összeolvasni az üzenetet.

Utoljára módosítva 2013.12.17.

Hagyj hozzászólást

*