Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Tinihoroszkóp - Milyen a Bak

Tinihoroszkóp – Milyen a Bak?

Dátum: 23.01.2016

A tini kor kezdete és vége egyénenként változik, és ebben természetesen elsősorban nem a csillagjegy a mérvadó, sokkal inkább a hormonális és testi fejlődéstől teszi függővé a tudomány.

Ahhoz viszont, hogy kiderítsük, ki hogyan éli meg ezt a korszakot, és hogy miként avatkozhatunk be egy zavarodott tini lelkivilágába és fejlődésébe, a csillagjegy és aszcendens ismerete kötelező.

 

Honnan tudhatod, hogy elkezdődött a tinédzser korszak?

 

A tini az angol “teen” szó magyarosított változata és rövidítése. Nehéz erre magyar megfelelőt találni, hiszen, aki beszél angolul az tudja, hogy az angol számok csak a 13-astól végződnek a “teen” szócskára. Tehát hivatalosan tini az, aki már betöltötte a 13-at, de még nincsen 20 éves.

A valóságban pedig akár 10 évesen is elkezdődhet ez a rettegett korszak és lehet, hogy már 17 évesen véget is ér. Az első jeleket könnyen felismered majd, mert egy kísértetiesen hasonló fázison túl vagy már, amelyet a gyereked 2-3 éves korában éltél át, és dackorszak néven emleget a szakirodalom.

A kamasz tehát ellenkezik, lázad, gyakran agresszív és irányíthatatlan és a 2 évessel ellentétben nem veheted az öledbe és nem ringathatod, amíg megnyugszik.

Virág elérhetősége, virág jósnő elérhetősége, virág jósnő telefonszáma, virág telefoszáma

Mit kell tenned, ha egy Bak kamaszt szeretnél megszelídíteni?

 

Ne akard őt megváltoztatni. Légy tudatában, hogy ő egy két lábbal a földön járó, komoly felnőtt lesz. Ez akkor is legyen a szemed előtt, amikor füvet találsz a szobájában vagy elszökik éjszaka otthonról.

A Bak gyerek lázad, de óvatos és vigyáz magára már kamasz korban is. Persze neked ez nem úgy tűnik és szeretnéd őt megvédeni, ami érthető, de ha segíteni szeretnél neki, akkor ne akard őt megvédeni, vagy ne add a tudtára, hogy ezt tervezed.

 

A Bak lányok később kezdenek formásodni és ez rengeteg frusztráció forrása lehet. Segíts neki előnyösen öltözködni, és építsd az önbizalmát, mert erre van a legnagyobb szüksége.

Ne hazudj neki, mert a Bak általában nagyon intelligens, és ha rájön, hogy manipulálni akarod, akkor teljesen kizár az életéből.

 

Tinikorban kevés Bak mondható szépnek. Ők később, 30 éves koruk körül érnek igazán gyönyörű nővé. Ezért ne azt mondd neki, hogy szép, hanem, hogy vonzó. Ne azt mondd, hogy bájos, hanem, hogy magával ragadó a kisugárzása. Értékelni fogja az őszinteséged és a biztató szavaid csodákat tesznek majd, csökkentve a szakadékot köztetek.

Ha Bak fiad van, valószínűleg semmiről nem beszél, de főleg a lányokról és a szexről nem. Ez számára tabu és ne erőltesd, mert ezzel csak még jobban elidegeníted őt magadtól.

Ha van a családban olyan férfi rokonod, akiben a fiad megbízik, akkor kérd meg őt, hogy beszélgessen vele erről a témáról.

A Bak fiú önértékelése valószínűleg alacsony, sokkal inkább hajlamos a bőre a pattanásokra, mint például Vízöntő társainak és ez is befelé fordulóvá teszi.

Ajánld fel, hogy elviszed egy kozmetikushoz, aki segíthet a problémáján, ezzel hatalmas piros pontot szerezhetsz nála. Ne próbáld őt nevelni, ezzel már elkéstél, ha eddig nem tetted, akkor most csak reménykedhetsz a legjobbakban. Szerencsére olyan csillagzat alatt született, amely nem kedveli a szélsőségeket és a veszélyt, így nagy eséllyel nagyobb trauma nélkül átvészelitek ezt az időszakot.

Segítsd az önkifejezését, mert ha talál valamilyen hobbit, amiben jó lehet, legyen az zene (zenekarban való részvétel), rajz, sport vagy képzőművészet, akkor rengeteg energiáját leköti és nem marad ideje sem az önsajnálatra, sem az önmarcangolásra.

A legtöbb tini fő problémája, hogy őt nem értik meg és ez azért van, mert még nem ismeri az önkifejezés trükkjeit és metodikáját. Nem tudja, hogyan kezelje a stressz helyzeteket, a megalázó pillanatokat, a gyászt vagy a szerelmet. Erre nincs recept, ezt idővel mindannyian megtanuljuk. Ha valamilyen művészeti ágban sikeres, akkor az alkotás során kiadja magából a feszültségeket és a felhalmozódott frusztráció nagy részét.

Fontos, hogy bármit tesz és az bármennyire is ellenedre van, ne mondd neki, hogy csalódtál benne és ne mondd, hogy szégyelled magad miatta. Éreznie kell, hogy te mindenképpen kiállsz mellette. Természetesen nem kell bólogatnod, ha csinált valami butaságot, de tudasd vele. hogy bár helytelen, amit tett, felvállalod őt és így is szereted.

Ha valamilyen iskolai konfliktusba keveredik a tanáraival, és kicsit is úgy érzed, igaza lehet, akkor állj ki mellette a tanárai és a nyilvánosság előtt. Ha ezt megteszed, nagyot nősz a szemében, és sokkal jobban megbízik majd benned.

Ha Bak csillagjegyű gyermeked van, akkor érdemes elkérned a személyre szabott horoszkópját, és kérd szakembereink tanácsát, hogy miként segíts neki túlvészelni ezt az időszakot!

Asztrológusaink kiszámítják az aszcendensét és elmondják, hogy ez miként befolyásolja az életét. Te is utána olvashatsz a legjobb és a legrosszabb tulajdonságainak IDEés IDE kattintva.  

A fenti jellemvonások általános képet nyújtanak a Bak tinédzser lelkivilágáról és néhány praktikus tanácsot tartalmaznak a felmerülő problémák kezelésére.

Fontos, hogy ha úgy érzed, a gyereked bajban van, rossz társaságba keveredett, hajlamos a depresszióra, akkor egy telefonos konzultáció keretén belül kérj személyre szabott tanácsot!

A kamaszkor nagyon veszélyes időszak, ebben a  korban a gyerekek hajlamosak kárt tenni magukban és a környezetükben is. Hallgass a megérzéseidre, előzd meg a bajt, kérj segítséget szakembereinktől!

Virág és Néró, a legfiatalabb kollégáink, segítenek megérteni a gyermeked, és abban is tanácsot adnak, hogyan kerülhetsz közelebb hozzá! Fordulj bátran hozzájuk, ha ilyen problémád van, akkor is, ha a gyermeked már régen nem tinédzser, de valami miatt a kapcsolatotok nem úgy alakul, ahogyan szeretnéd! Eléred őket a 06 90 633 991-es telefonszámon (485 Ft/perc), külföldről is: Romániából a 0903760666 (1,56€/p) számon, Szlovákiából a 0900605906 (1,61 €/p) számon, Szerbiából a 0901855856 (120din/p) számon és Ausztriából a 0900470622 (1,81€/p) számon!

Hagyj hozzászólást

*