Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Tisztítókúra a betegségek ellen

Tisztítókúra a betegségek ellen

Dátum: 08.05.2013

Nem véletlen, hogy a vallási kultúrákba is bekerült a böjt, vagyis a koplalás egy napja. Valószínűleg őseink is tisztában voltak azzal, hogy a szervezetünknek pihenőre van szüksége, amikor regenerálódhat.

 

ITT olvashatsz bővebb információkat arról, hogy miért is van szükség méregtelenítésre!

 

Már Hippokratész – ókori görög gyógyító – is alkalmazta bizonyos betegségeknél, mint a krónikus gyulladás, bélfertőzés, pikkelysömör. Mára a nyugati orvostudomány is kezdi belátni – magas vérnyomás, asztma, allergiás megbetegedések, néhány anyagcsere-betegség esetén -, hogy a méregtelenítés igen fontos része az egészségünk megőrzésének, sőt az egyes kutatások szerint fiatalít is. Napjainkban számtalan tisztítókúra közül választhatnak azok, akik óvni kívánják az egészségüket, vagyis egészségtudatosabban szeretnének táplálkozni. Bármelyiket is válasszák ezek közül, egyvalamire érdemes mindenképpen odafigyelni, főleg a teljes böjtnél – koplalásos tisztítókúra – a megfelelő folyadék és ásványianyag-bevitelre. Erre a legegyszerűbb és legmegfelelőbb a cukormentes (cukorpótlótól is mentes) citromos zöldtea.

 

Hatékony egészség meditációt találsz ITT!

 

De most Szent Hildegard, vagy más néven Hildegard von Bingen (1098-1179) bencés apátnő – akinek már olvashattak élettörténetéről és orvosi munkásságáról előző írásainkban – tisztítókúráját szeretném bemutatni.

Szent Hildegard a böjtölésben testi és spirituális lehetőségeket is látott. A 6-10 napig tartó kúrája alatt sajátos levest kell fogyasztani az ő receptje szerint. Ebben egy kevésbé ismert fűszer is van, a galangál. Ez három, egymáshoz igen hasonló és közösen galangálnak vagy galangának nevezett növényfaj gyökeréből porított fűszer. Közösen sziámi, ill. thai gyömbérnek nevezik őket a gyömbérhez hasonló külsejük és ízük miatt (íze valamivel kevésbé intenzív a gyömbérénél, kissé savanykásabb). Ma rákellenes hatásuk is ismert, de Hildegárd az epehólyagra és gyomor-béltraktusra ható, „torlaszokat” feloldó főzetnek ajánlotta. A tönkölybúza, a levesben használatos zöldségek és a frissen szedett gyógyfüvek, fűszerek főzete a szervezetben melegítő hatást fejt ki. A „leves” elfogyasztása előtt és után is felváltva ánizsteát, vizet és tönkölykávét kell inni. A kúra kezdetén a gyömbérkeksz garantálja a széklet lazítását. A speciális étkezés mellett itt is fontos szerep jut a beöntéseknek. Mindemellett ajánlott a napi kétszeri gyaloglás spirituális meditációval, a testi-lelki egészség megtartásáért.

 

Problémák merültek fel az egészségedben, amiket nem tudsz hogyan kezelni? Vagy egyszerűen csak szeretnéd megelőzni a komolyabb betegségek kialakulását? Hívd Xalent vagy Tündér Lilit a 06 90 633 991-es telefonszámon (485 Ft/perc), akik személyre szabott, természetes megoldásokat tudnak neked kínálni!

Szakembereink elérhetőek külföldről is: Romániából a 0903760666 (1,56€/p) számon, Szlovákiából a 0900605906 (1,61 €/p) számon, Szerbiából a 0901855856 (120din/p) számon és Ausztriából a 0900470622 (1,81€/p) számon!

 

Hagyj hozzászólást

*