Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Tükörjóslás

Tükörjóslás

Dátum: 19.09.2013

A tükörjóslás, vagy más néven katoptromancia, a víztükörjóslás későbbi formája, akárcsak a kristálygömbjóslás. A legrégibb tükrök még csiszolt fémből készültek, mint például az ősi kínai, amelynek csiszolt bronzfelületét használták. A mesék és a szájhagyományok, mondák szerint a 14. században a boszorkányok csiszolt ónixtükröt használtak, míg a középkor végére már megjelentek az ezüsttel bevont üvegtükrök is. Valószínűleg a víztükörjóslás óta nagy jelentőséget tulajdonítanak a Hold fényének a tükörjóslásnál, a jósok mai napig ezzel energetizálják tükreiket és kristálygömbjeiket. Ezért ezt a jóslási formát legjobb telihold estéjén naplemente után, vagy lehetőleg besötétített szobában gyertyafénynél végezni.

Néphagyományainkban is szerepel a tükörjóslás több fajtája. Például ha eladó félben lévő lányok mindenszentek előtti éjszakán éjfélkor egyik kezükben égő gyertyával a bal válluk fölött tükörbe néznek, akkor megláthatják a jövendőbelijüket. A férjhez menés idejét viszont bármely teliholdkor megtudhatjuk, ehhez elegendő egy sminkes tükör is. Tennivalónk mindössze annyi, hogy türelmesen kell a tükörből nézni a Holdat, közben lassan számolni addig, míg egy felhő elé nem kerül. Ameddig számoltunk, annyi nap telik el az esküvőnkig. Más néphagyomány a madárnak is nagy jelentőséget tulajdonít. Ha tükörjóslás közben a Hold előtt száll el, vagy ha szabadban vagyunk és a fejünk felett átrepül, akkor egy rossz érzelmi kötésből, vagy egy nem kívánt házasságtól megszabadulhatunk.

Természetesen a jósok nem hétköznapi, hanem felszentelt tükröt használnak, amit nagy becsben tartanak, és semmilyen más céllal nem vesznek elő. Sőt legtöbben letakarva tartják és azt sem engedik meg, hogy más belenézzen a tükrükbe, nehogy megrontsa.

De mire is használja, milyen kérdésekre tud válaszolni egy jós a tükréből? Kapcsolatba léphet a szellemvilággal, gyógyíthat, a segítségével betekinthet a múltba, a jelenbe és a jövőbe is, sőt több rituálé kapcsán is használni tudja.

A felhasználók hozzászólásai (2)

jeremy a 12.01.2014

Ez igaz én csináltam aszta táblás valamit és semmi nem tőrténtt

    Asztro Show a 24.09.2014

    Kedves Jeremy!
    Tündér Lili jósnőt ajánljuk segítségül Önnek, melléke: 954. Médium és spiritiszta aki többféle jóslással foglalkozik.
    Hívja most! 0690633991 (485 Ft/perc)

Hagyj hozzászólást

*