Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

evés zavar

Túl sokat eszel? Ezek a lelki problémák okozhatják

Dátum: 26.08.2016

Az evés zavart gyakran fizikai tünetként kezelik, ráadásul olyan készítményekkel, amelyek a testet próbálják átszoktatni másfajta étkezési szokásra, és fogyást igyekeznek beindítani. Figyelmen kívül hagyják, hogy minden fizikai rendellenesség hátterében valamilyen lelki ok keresendő.

IDE és IDE kattintva megtudhatod, hogy a fizikai tüneteid milyen lelki problémákra utalnak!
evés zavar

Te már minden fogyókúrát kipróbáltál, de semmi nem segített, és úgy érzed, nincs elég akaraterőd, ezért nem tudsz ellenállni a finom ételeknek?

Tudnod kell, hogy tested egyfajta védekezése a túlsúlyosság. Olyan ez, mint egy védőpajzs, ami körülvesz és megvéd azoktól a dolgoktól, amelyekkel nem akarsz vagy nem tudsz szembenézni.

Nem az étkezési szokásaidon kell változtatnod, hanem a lelki problémákat kell feldolgoznod, és ezáltal az evés zavar is orvosolható, és eltűnhetnek a felesleges kilók.

 

Olvasd el cikkünket a karma törvényeiről ITT, hogy értsd, az Univerzumban minden mindennel összefügg. Ez a felismerésed segíti majd a fogyásodban, megváltoztatja az ételhez és az élethez való hozzáállásod.

 

Íme néhány azok közül a lelki problémák közül, amelyek evési kényszert, evés zavart és túlsúlyt generálnak.

 

  1. A szeretethiány az első leggyakoribb kiváltó ok. A legtöbbször gyerekkori “egyél még egy kanálkával” emlékek húzódnak a felnőttkori szokásaink mögött. Ha gyerekként ettél, megdicsértek, szerettek, örültek. Ha a jelenlegi életedből hiányzik a dicséret vagy a szeretetnek valamilyen formája, akkor a tudatalattid azt sugallja a szervezetednek, hogy csak enni kell és máris megkapod a dicséretet és a szeretet. De mivel mégsem kapod meg, ezért a tudatalattid továbbra is arra sarkall, hogy egyél és egyél, amíg meg nem kapod azt a szeretet, amire vágysz.

 

  1. Szomorúság-terápiaként használják sokan az evést. Ha valamilyen sokk ért valakit az életben, hozzátartozó elvesztése vagy akár partnerkapcsolat végéből fakadó űrt szeretné betölteni, a legegyszerűbb és első ösztönös próbálkozás általában az evés. Az evés, ami akár hosszú percekre feledteti a fájdalmat és  pillanatnyilag betölti az ürességet, amely korábban kitöltötte az életét.

 

  1. Kudarc management egyik leggyakoribb formája a sok táplálék bevitel. Ha valakit valamilyen kudarc ért, esetleg sorozatosan kudarcok érnek, megjutalmazza magát egy kis édességgel, ha már másoktól sem elismerést, sem jutalmat nem kapott .

evés zavar

Mit tegyél, ha úgy érzed, evés zavarod háttérben nem fizikai betegség, hanem lelki problémák húzódnak? Tarts egy csendes meditációs napot, amikor végiggondolod, mi az, ami zavar és mi az, ami bánt az életedben. Ha a fent felsoroltak közül akár egy is igaz rád, akkor tudnod kell, hogy túlsúlyosságod hátterében nem akaratgyengeség áll, hanem egy tudatalattid által generált étkezései spirál áldozata vagy, amelyet tudatosan le tudsz győzni és ezáltal a kilóktól is könnyedén megszabadulhatsz.

 

Úgy érzed, hogy belefulladsz már a gondokba, problémákba, és ez már testi tüneteket is produkál? Ha igen, akkor itt az ideje, hogy olyan szakemberhez fordulj, aki segíthet neked! Boszi Kata vagy Lunczer Judit segítségével akár rendbe is hozhatod az életed, és az evés zavartól is megszabadulhatsz! Eléred őket a 06 90 633 991-es számon (485 Ft/perc), és külföldről is:  Romániából a 0903760666 (1,56€/p) számon, Szlovákiából a 0900605906 (1,61 €/p) számon, Szerbiából a 0901855856 (120din/p) számon és Ausztriából a 0900470622 (1,81€/p) számon!

Lajkolj minket!

Hagyj hozzászólást

*