Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

csillagok

Védikus asztrológia

Dátum: 14.11.2012

Az elmúlt években felerősödött az asztrológia iránti érdeklődés. Természetesen nem az újságokban publikált, általános horoszkóp az amire igény van, hanem a valóban egyedi, egyéni születési adataink alapján kidolgozott képletre.

A nyugati asztrológiát szinte minden ember ismeri, ám azt kevesen tudják, hogy Indiában is ismert egy asztrológiai számítás, amely bár sok mindenben különbözik az európaitól, mégis hasonlít rá. Ez a védikus asztrológia, amelynek a hagyománya több mint 5000 évre nyúlik vissza.

Mindkét rendszer 12 állatövi jegyet különböztet meg, de a helyek pontos meghatározásához eltérő sémát használnak. A védikus asztrológiában a zodiákus jegyek elhelyezkedését az úgynevezett Naksatrákhoz, vagy állócsillagokhoz viszonyítják, ezért ezt sziderikus zodiákusnak nevezzük. Ezzel ellentétben a nyugati asztrológiában használatos zodiákus (jegyrendszer) a tropikus zodiákus nevet viseli, mivel itt a jegyek pozícióját állandónak tekintik a Nap éves pályájához viszonyítva.

A védikus asztrológiában a legnagyobb jelentőséget az aszcendens jegyének (a keleti horizonton felkelő jegy) tulajdonítják, mivel ez határozza meg a személy alaptermészetét. Szintén nagy jelentőséget tulajdonítanak a Hold pozíciójának, amely a mentális működésről árulkodik, és a Nap hatásának is, amely egyrészt a lélek, másrészt a fizikai test megnyilvánulásait, cselekedeteit befolyásolja. Ezen kívül figyelembe veszik a Mars, Merkúr, Jupiter, Vénusz és Szaturnusz helyzetét is.

Az Uránusz, a Plútó és a Neptunusz helyzetét ők egyáltalán nem tartják fontosnak, ezzel szemben a Ráhu és a Kétu bolygók hatását igen. Ők valójában un. „árnyékbolygók”, és az esetek nagy többségében kedvezőtlen hatással bírnak.

Ez az indiai asztrológia nem csak azt árulja el, milyen kedvezőtlen események történnek az életünkben, hanem megoldást is nyújt a felmerülő problémákra. A védikus asztrológia ékszere a „Nawaratna talizmán”, amelyet meghatározott sorrendben elhelyezkedő drágakövek díszítenek. Készítésekor felszentelik, és ezáltal megvédi viselőjét a horoszkópjában lévő kedvezőtlen bolygók hatásaitól.

 

Hagyj hozzászólást

*