Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Vízöntő kora az asztrológiában

Vízöntő kora az asztrológiában

Dátum: 11.10.2013

A New Age mozgalommal együtt alakult ki az az irányvonal, hogy a különböző világkorszakok sorában most a Vízöntő asztrológiai korszakába léptünk. Előtte- Krisztus idejében a Halak korában jártunk.

A Kos jegy O fokát nevezik Tavaszpont -nak és kiinduló pontnak az asztrológiában. Ez 25.868 év alatt járja be az útját, azaz körülbelül 2.500 év kell egy csillagképben való utazáshoz.

Eddig hét ilyen korszakról van tudomásunk :

Oroszlán kora ( i.e.10000- 8000)

Rák kora ( i.e.8000-6000 )

Ikrek kora ( i.e. 6000-4000 )

Bika kora (i.e.-4000-2000)

Kos kora ( i.e.2000-időszámításunk kezdetéig)

Halak kora ( i.sz. kezdetétől- 2000 )

Vízöntő kor ( i.sz-2000- 4000)

Bár pontos időpont meghatározás nincs erre vonatkozóan , sokan a XX. század elejére teszik a kezdetét, de akad olyan is, aki az 1700-as évektől már úgy gondolja, hogy megindult az átmenet a Vízöntő korba. A Vízöntő uralkodó bolygója az Uránusz.  Jellemzője a változás, a forrongás,  a szabadság,  a hirtelenség  és az újítás. A korlátozásokat nem tűri, leráz minden ilyen irányú törekvést.

Tapasztalhattuk ezt a különböző függetlenségi háborúk, mozgalmak kialakulásával, a gyarmatok függetlenné válásával, a forradalmakkal, a változások elindításával. Ide tartozik a nagy ipari forradalom is. Ebben a korszakban rengeteg találmány született, olykor meghökkentőek. Újszerű, radikális gondolatok láttak napvilágot, melyek felforgatták az addig kialakult hiedelemrendszert és ez a mai napig is így van. Más szemszögből, nézőpontból közelítettek meg dolgokat a tudósok és az emberek. A régi szabályokat felrúgták.  Az űrhajózás is ebben a korszakban valósult meg, kistestvére a repülés, pedig a XX. század elején.

A szociális érzékenység is ezen kor alatt nőtt meg, sokkal több a karitatív szervezet, a segítő emberek száma.

A Vízöntő kor embere már tudja, hogy nem csupán az öt érzékszervünkre támaszkodunk, hanem elfogadjuk és használjuk az érzékeken túli világot és leképezi az üzeneteit is. Használja az intuíciót. Egyre inkább megváltozik a világról és az Univerzumról alkotott képe is, arra ügyelni kell azonban ne váljon erőszakos anachistává.

A felhasználók hozzászólásai (2)

ildiko a 24.07.2014

ez minden igy van

    Asztro Show a 01.10.2014

    Kedves Ildikó! Köszönjük a bizalmát.
    Szegedi Panni jósnőt ajánljuk Önnek, melléke: 830. Nagyon sok technikával foglalkozik: reiki, kártya, numerológija…
    Hívja most és minden kérdésére válaszol! 06 90 633 991 (485 Ft/perc).

Hagyj hozzászólást

*