munkasszallas-budapest-pic3

Munkásszállás Budapest és környékén

Amikor a munkásszállás Budapest városában az egyetlen megoldás.

Magyarországon Budapest rendelkezik szinte a legtöbb munkalehetőséggel, mondjuk is rá, hogy ehhez az országhoz képest vízfej a Kárpát medence szívében. Éppen ezért gyakori, hogy sokan ingáznak ide, de van, akinek már nem éri meg ide-oda utazgatnia. Ilyen esetekben jön jól egy munkásszállás Budapest környékén avagy a városban. Persze akkor is indokolt ezt a megoldást választani, ha csak projekt jellegű munkáról van szó, vagy szezonálisan szeretnénk a városban tartózkodni. Mikor melyiket válaszd és mit nyújt egy munkásszállás Budapest vonzáskörzetében? Mindjárt megmondjuk!

Mit nyújt a munkásszállás Budapest külterületén?

Általában egy munkásszállás Budapest külső kerületekben, vagy a város vonzáskörzetében a munka helyéhez lesz igazán közel. Lehet szó a reptérről, egy építkezésről, de általánosságban elmondható, hogy könnyen, legfeljebb negyed óra alatt innen már eljutunk a munkavégzés helyére. Ha van autónk, minden bizonnyal mentesülünk attól a rémálomtól, amit a fővárosi közlekedés, illetve a belvárosi közlekedés jelent.

munkasszallas-budapest-pic2

Ellenben hiába szerepel a munkásszállás Budapest irányítószáma alatt, magától a valódi várostól ilyenkor messze vagyunk. Talán lesz egy bolt a környéken, de valószerűbb, hogy a legközelebbi élelmiszer lelőhely egy benzinkút, dohányboltért pedig elég valószínű, hogy kocsiba kell ülnöd. Épen ezért, amikor a munkásszállás Budapest külterületén helyezkedik el, fontosabb, hogy legyen saját konyhája, nagyobb hűtőszekrénye, mélyhűtője, hogy az esetleg otthonról hozott főtt ételeket tudjuk, hol tárolni, vagy magunkra főzni. Az sem árt, ha több szolgáltatást tud nyújtani, és van legalább egy TV és ping-pong asztal a szálláshelyen, mert ilyen környezetben általában a szabadidő eltöltésére nem adódik sok lehetőség.

Mire számíts, ha a munkásszállás Budapest szívében vár?

Ritkább, hogy egy munkásszálás Budapest központjában helyezkedne el, de már elég, ha nem a külterületekre, hanem egy-egy kerület központi területére gondolunk. Ilyenkor a parkolás például gondot jelenthet. Ha a munkásszállás Budapest központjához közelebb fekszik, nagy előny, ha saját parkolója van, pláne, ha az még őrzött is. Itt viszont számos szolgáltatót fogunk találni, boltokat, szórakozóhelyeket, így erre kevésbé lesz szükségünk. Ami nehézség lehet, hogy hogy jutunk el a munkába. A legjobb, ha a munkaadónk szervez tranzitot, de persze saját járművel is megoldhatjuk.

Milyen felszereltségű egy átlag munkásszállás Budapest városában?

Az, hogy a munkásszállás Budapest vagy az ország bármely pontján lepukkant lenne, már régen idejétmúlt feltételezés, mely vélhetően még a szocialista időkből maradt ránk. A szállásadók tisztában vannak vele, hogy ez egy szolgáltatás. A körülmények természetesen szerények, nem a luxusról szólnak, de ettől még egy munkásszállás Budapest területén feltétlenül tiszta, rendezett és biztonságos.

Általában két-három, alkalmasint négy ágyas szobákra számíthatsz, ahol szobánként egy hűtővel, mélyhűtővel várnak. Az ottartózkodás alatt a takarítás a legtöbb helyen a szolgáltatás része, bár, hogy milyen gyakran, az változó. Sok helyen találni konyhát, vagy legalább egy konyhasarkot, és a munkásszállás Budapest központjától távolodva általában színesebb szórakozási lehetőségeket is kínál. Bár az is igaz, hogy a központibb helyen fekvők gyakran más szolgáltatókkal működnek közös épületben. Így elképzelhető, hogy a munkásszállás Budapest központi részén mondjuk az első emeleten szobákat tartalmaz, míg az alaksorban egy konditerem működik. A legtöbb esetben közös WC és tusoló a folyosón található, de ritka esetekben saját WC-s szobát is találhatunk. Ágyneműt pedig természetesen kapunk.

munkasszallas-budapest-pic1

Milyen más esetekben érdemes a munkásszállás Budapest környéki lehetőségét választanod?

Természetesen munka kapcsán veszik ezeket a szálláshelyeket a legtöbben igénybe, de nem csak ez a felhasználási módja létezik, ha a munkásszálás Budapest és vonzáskörzetében fekszik. Gazdaságos ára miatt osztálykirándulások, vagy hátizsákos utazók számára is ideális megoldás lehet. Persze ez sokkal inkább jellemző a központhoz közelebb eső szálláshelyek esetében.

Ajánlatos a munkásszállás Budapest kerületeiben?

Teljes mértékben. Napjainkban a munkásszállás ugyanolyan szálláshely, mint bármely más panzió, vagy hotel. Azzal a különbséggel, hogy a fő vendégkör általában hosszútávon, hónapokig is ellakik a szobákban, és nagy valószínűség szerint közös időtöltéssel tölti majd az időt – azaz munkával. Éppen ezért maga a szállásfoglalás is főként munkaadó és a munkásszállás Budapesti közvetítője közt jön létre. Ilyenkor nem csak arról eshet szó, hogy hány szálláshelyre van szükség, de azt is tisztázhatják, hogy tranzitot, mikor, melyikük, hogyan szervezzen, vagy esetleges egyéb igényeket is tisztázhatnak egymás közt – lásd mondjuk az étkeztetést. Röviden szólva napjainkra a munkásszállás Budapest környékén már egy teljesen bevett módja a lakhatásnak, ha huzamosabb ideig lennél kénytelen a környéken dolgozni.